Växthusnjutning!

vykökstdEfter en hel dag av stillastående hetta kunde man inte känna annat än glädje åt de mörka, tunga molnen som tornade upp sig i öster. Ett dovt muller börjar höras i fjärran och jag skyndar in i Växthuset med en doftande blomsterskörd.

skördatSenaste tiden har vi ägnat Växthuset mycket tid, flagade fönster har skrapats och målats, en del snickerier som inte blivit av har gjorts färdigt och det har städats och torkats. Nu är allting fint och mysigt och det har blivit dags för lite blommor. Temat blir vitt, lime, blått och doft såklart!

helaarrEn ljuvlig försommarbukett! Doften fyller hela Växthuset!

näraarrBlickfång är den underbara narcissen poeticus var. recurvus och några blombollar från doftolvon. Mera vitt återfinns i vita syrener, löjtnantshjärtan, aklejor och spansk klockhyacint. Blått består av blå spansk klockhyacint, aklejor och bergklint. Lime finns i skogsolvon, japanskt olvon samt i aklejor.

kronaocharrOvanför bordet har vi länge velat ha en ljuskrona. Enklast är förstås att göra en själv…

ljuskronaDet är en gammal ljuskrona i järn som jag klätt med ormhassel och mellan grenarna har jag lirkat in en ljusslinga. Tanken är att man sedan skall kunna pynta den efter säsong med olika blommor som sticks in mellan grenarna. Här har det blivit myskmadra och gräslök.

koppnäraRegnet brakar loss utanför och Staffan kommer ner med en kopp te och en kvällskaka.

kvällljusvyLjuskronan gör oss inte besvikna! Det är fortfarande varmt och när regnet ger med sig sitter vi kvar en stund med dörrarna öppna ut mot Köksträdgården och luften fylld av blomsterdoft. Växthusnjutning! /R

 

5 tankar på “Växthusnjutning!

  1. Ser dejligt ud. Må være skønt at kunne trække sig ind i sådan et væksthus når vejret bliver lidt ustadigt og der måske kommer et par dråber regn! Gulvet ser helt fantastisk ud 🙂
    Hilsen Henrik Havehjerne

  2. Så vackert så man blir alldeles rörd. När jag läser känner jag väldigt starkt hur det doftar. Underbart! Ljuskronan är bara SÅ fin!!!
    Kram från moster

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s