Trädgårdsliv i grönt och lila!

fikautsikten2Nu är det verkligen ljuvligt att äga en trädgård! En hel helg kan gå och enda gången man är inomhus är när man skall sova. Övrig vaken tid är fylld av ljusgrönt och framförallt lila i olika nyanser. Allium, aklejor, irisar, timjan, violer och doftande dvärgsyrener.

kakanVi fikar på rabarberkaka och njuter av den svalkande vinden på Buxbomxterrassen.

fikautsiktenHär är verkligen packat med grönska…

rrensarPysslet i rabatterna är enkelt och rofyllt så här års. Några taniga ogräs som lyckats ta sig upp mellan perennerna tas bort och innan förgätmigejen frösår sig allt för ymnigt rensas den också bort.

timjantrappPå Kryddterrassen har gråtimjan draperat vår trappa i mjukt lila…

kryddter…och i bäddarna blommar söta gräslöksbollar. Kryddterrassen väntar nu på nästa högtid, när alla gallicarosorna skall slå ut om några veckor!

sushiNär den svalkande skymningen äntligen kommer drar vi oss upp till Buxbomsterrassen igen. Denna ljumma kväll blir det hemmagjord sushi fylld av klorofyll från trädgården, gräslök, sparris, krasse och rädisor. Trädgårdslyx! /R

Annonser

9 thoughts on “Trädgårdsliv i grönt och lila!

 1. Rubriken stämmer precis med hur det känns hos mig just nu – jag upplever att jag har mer lila än någonsin i trädgården (det gröna är som vanligt :-). Några fler allium och framförallt olika vår- och sommarblommor i kruka i just olika toner av lila är det nog som påverkar. Er gråtimjanmatta är underbar, en sådan önskar jag också mig!
  Kram Elin

 2. Det ser helt fantastiskt ut i eran trädgård med alla vackra vyer !
  Vilken stämning ni skapat med vackra medelhavskrukor, kryddträdgård och all grönska – magiskt !
  Sedan dreglar jag över sista bilden – det ser jättejättegott ut !!
  Ha det så gott och njut i ert paradis !
  Kram/Isa

 3. Hej! Jag följer eran fantastiska blogg sedan många år men har aldrig kommenterat tidigare… Jag missade tyvärr era öppna trädgårdagar förra året. Kommer ni ha något liknande i år med? Vore spännande att få uppleva trädgården på plats!
  /Karin

 4. Fantastisk tid! Och er trädgård är också helt fantastisk! Planerar att besöka er den 3 juli. Ser fram emot detta 🙂 /Sara

 5. Ni har det så mysigt i trädgården! Det har varit lika dant här på sistone. Man går direkt in och lägger sig. TV:n har i stort sett inte varit på alls den senaste månaden. Sena kvällar och tidiga mornar för att kunna njuta av allt som händer i grönskan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s