Inför Tusen trädgårdar 2016!

vytdkökPå söndag är det dags igen för ”Tusen trädgårdar” och då har vi givetvis öppet! Vägbeskrivning hittar ni här. Den långvariga värmen har gjort att det ser lite annorlunda ut än vad det brukar i början av juli, många rosor är nästan överblommade och högsommarperennerna har redan kommit igång. Andra växter verkar inte fatta något och kör på som vanligt så det är verkligen en underlig blandning i planteringarna i år.

rosfågelbadInget fel i det, många knasiga och vackra möten uppstår överallt, kanske särskilt på Rosenterrassen.

rosvyöst`Charles de Mills´ blommar fortfarande även om den överdådigaste blomningen är över. Bakom honom häver sig `Flammentanz´ över Pergolan i full styrka.

rosvyvästI år har plötsligt massor av olika pionvallmo dykt upp. Det måste varit ett särdeles gynnsamt år för dem och det verkar inte finnas några gränser för deras fantasifullhet. Hoppas några fortfarande blommar på söndag!

rosträdetI Äppelträdgården lyser honungsrosen, en kaskad av vita blommor som ser ut att tumla mot marken. I början av blomningen är den mer honungsgul men nu nästan bara vit.

utsiktenverandanPå Buxbomsterrassen finns en något mindre blomboll i form av rosen `Raubritter´ och vid dess fötter har doftande lavendel precis slagit ut.

buxsstoraklotetAnnars är denna terrass ganska stilla nu, försommaryran med trädgårdsnattviol, digitalis, allium, kungsnäva och aklejor är överblommad och nedklippt. Hortensiorna är på gång men inte riktigt utslagna ännu och mellan luddigt blå nepeta finns löftesrika knoppar på dagliljorna…

kryddTyvärr är gallicarosorna på Kryddterrassen nästan överblommade, men här finns så mycket annat att se och dofta på…

kökstdI Köksträdgården är det trångt i bäddarna och utmed grusgångarna lyser det av blå snokört och rosa pionvallmo. Vackert så det förslår!

Varmt välkomna på söndag, vi öppnar kl. 10 och stänger kl.17, fika finns att köpa samt en del plantor och grejer från webbutiken. Vi ses! /Rebecca & Staffan

Annonser

6 thoughts on “Inför Tusen trädgårdar 2016!

  1. Hej, vilken fantastiskt trädgård! Besökte den idag tillsammans med en väninna. Helt klart höjdpunkten av dagens olika trädgårdsbesök. Föll pladask för badet på fot som står vid silverpäron. Var kan man köpa ett sånt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s