Sensommarlugn

rorosterDet är så skönt när augusti gör sitt inträde i trädgården. Ända sedan slutet av mars har det varit full fart, hela tiden förbereda för nästa blomsterhögtid, se till att det och det blir nedklippt, det och det blir uppbundet. Nu, i augusti, är det inte så viktigt längre. De stora blomsterhögtiderna ligger bakom oss och nu kan man passa på att bara vara i den lite trivsamma stökigheten. Naturligtvis vill man inte vara utan den intensiva försommaren, men det är härligt att veta att man får njuta av både tempot och lugnet.

himmelNu är det höga himlar, klarare luft och gula åkrar. Man ger sig ut på långa promenader i trädgården, funderar på hur säsongen varit, plockar ett plommon och drar upp nya planer.

vybuxutsiktRegniga dagar kan man dra på sig fullt regnställ och bara ge sig ut och smådona med något. I regnet är det omöjligt att ta med sig telefonen, under kapuschongen ser du bara just det du håller på med och plötsligt blir det så lätt att fokusera.

rosterDå och då blir det en fin, varm kväll och då njuter vi av vårt Trädgårdskök. Köksträdgården fullkomligt svämmar över av saker att skörda så det är lätt att improvisera ihop något gott.

päronFrukt och bär är något som också finns i överflöd just nu och det är en evig kamp mellan oss och nykläckta småfågelspolingar om godsakerna. Just nu leder småfåglarna…

kryddMen egentligen gör det ingenting. Naturligtvis skulle vi försöka skörda oftare, men just nu hinns det inte med. När man ser de små borstiga tonårsfåglarna plaska runt i fontänen, förmodligen efter att ha proppat sig fulla av blåbär och plommon, kan man inte låta bli att känna sig lite stolt. Tänk att de vill bo här med oss, att vår trädgård är en så trevlig plats att vara på!

blomstergBlomstergården är som sagt ett virrvarr av ljuvligheter och när mina trädgårdspromenader leder mig hit blir jag nästan alltid ståendes med famnen full av blommor. Trots att det inte var tänkt att det skulle bli en bukett, kanske var det till och med bråttom iväg någonstans, så måste jag nu muttrandes göra i ordning blommorna…

arrMen lycklig blir man när det står buketter i alla hörn! /R

2 tankar på “Sensommarlugn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s