Augusti är snittblommornas månad

luktärtorDessa klara augustimornar är verkligen härliga! Man vaknar tidigt och tassar ut i trädgården. Allting är tungt av dagg, till och med luften är fuktig. I Trädgårdsköket häller man lite vatten i två kannor, norpar åt sig en sax och traskar vidare mot Blomstergården.

vyblomstergastrarOm resten av trädgården börjat se lite sensommartrött ut gäller det motsatta för Blomstergården. Här blommar det så intensivt att man nästan inte kan tro att det är sant!

vyblomstergnorr Innan solen på allvar börjat torka upp daggen och värmt upp trädgården är mina kannor fulla av blommor.

gultorangeDet blir hur många buketter som helst nu! Här är ett lite skördeaktigt i gult, orange och vitt. Det innehåller: orange pom-pom dahlia, vita buskastrar, zinnia `Peppermint stick´, zinnia `Green apple´, klocktobak `Lemon tree´, rölleka, och italienskt darrgräs.

rosadahliaarrHär är en blandning av: Rosa pom-pom dahlia, rosa buskaster, silvermalört, italienskt darrgräs, sommarmalva, axcelosia och som spiror högst upp vanligt silverax.

dahliaarrEnkelt är också vackert! Den sammetsröda dahlian `Bishop of Llandaff´ i en tjusig blå glasvas.

arrkökRosa och lila förenas här i form av; Cosmosen `Candy stripe´, praktvädd i olika färger, rosa buskaster samt ageratum i vitt och lila.

takkronaEn ljuvlig ljuskrona blev det också i Växthuset. Dahliorna `Preference´ och `Arabien night´, gulbrokig murgröna, några nypon och den underbara rävsvansen `Green tails´. Visst blir man glad av blommor! /R

7 tankar på “Augusti är snittblommornas månad

  1. Ett rungande ja till det. Alla buketter var vackra men ljuskronan var pricken över i. Kul att se att ni gillar ageratumen. De är en av mina favoriter pga sin användbarhet och härliga uttryck.

  2. Underbara blomstergården – ren lyx att ha en blomsterbutik hemma. Och alltid med färska blommor! Jag njuter också av blommor i parti och minut, även om jag har mina snittisar lite mer utspridda runtom trädgården. En härlig tid, helt enkelt!
    Kram Elin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s