Augustiskörd

skockaikökstdJust nu handlar det mesta av vårt trädgårdsarbete om skörd. Björnbär, blåbär, lingon, hösthallon, persikor, äpplen, päron och hur mycket grönsaker som helst! Allt behöver plockas och plockas och hamstras på olika sätt. I hamsterhysterin är det lätt att glömma att det allra bästa sättet att njuta av sin skörd faktiskt är direkt.

blompåköksöHelgen bjöd på en fin lördagkväll och då fick det bli skördelyx. Färska grönsaker från Köksträdgården och givetvis blommor från Blomstergården.

svidgrillStaffan är redo vid grillen…

köksöDet är en underbar kväll och trots att det bara står en liten skål med äpplen på köksön så konkurerrar äppeldoften med grillen, så skall det vara i slutet av augusti.

solnedgverandanVisst är det sensommar, luften blir fort lite kylig när solen försvunnit bakom ekarna i väster, men under Verandataket stannar värmen kvar lite längre.

skockapåbordTill förrätt blir det förstås kronärtskocka!

fontäniskymnSom vanligt blir vi kvar länge i trädgården, trots att den fuktigt kalla luften börjat krypa in även på Verandan. En liten fladdermus fnattar förbi och någonstans brölar en råbock. Vi sveper filtarna tätare omkring oss och tar en skymningstur i trädgården…/R

Annonser

6 thoughts on “Augustiskörd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s