Blomstergården!

Trots den besvärliga sommaren med ömsom torka, slagregn och kyla, prunkar vår Blomstergård som aldrig förr! Den är en verklig källa till lycka och det spritter i mig av kreativitet när jag ser ut över de färgsprakande bäddarna.

I år har vi dessutom börjat få fasaden till vår lilla redskapsbod lite mer färdig. Väggarna har målats, en hängränna satts upp och en dörr har byggts. För att undvika alltför mycket vitt målade vi dörren rutig i samma färger som hus och växthus. Det blev verkligen ett blickfång! En smal liten bänk har vi också snickrat ihop…

Bänken är sällan tom… I mitten syns dahlian `Wizard of Oz´ och bredvid väller en grön rävsvans över kanten.

Hur klarade vi oss innan bänken?!

Blandat är bäst! Här gäller många olika sorter, hellre än massor av en, det gör att man hela tiden blir inspirerad till nya kombinationer tycker jag…

Vyn ner mot Växthuset är verkligen förtrollande nu, genom alla blommor. I fantasin drömmer jag upp rosen `Valdemar´ på pergolagången ner till Köksträdgården, så här års dignande av nypon… än så länge är vårt lilla nyplanterade ex knappt en meter, men den är verkligen på gång!

Det fantastiska med en egen Blomstergård är att ju mer man skördar, desto mer blommor får man! Nästan som magi…! /R

15 tankar på “Blomstergården!

  1. Så underbart och vilken humörhöjare den där dörren blev. Så bra för själen det måste vara att gå ut i det färgglada havet. Och att kunna göra buketter av dahlior, det är ju drömmen. Er gröna kuliss i bakgrunden går ju inte heller av för hackor.

  2. Hvor er det smukt! Jeg har selv en del sommerblomster og planer om flere næste år 🙂 Tak for de mange skønne billeder!
    Sensommerhilnsner fra Nana

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s