Höst i trädgården!

Och så var det höst i trädgården igen. Trots att sommaren varit kall och besvärlig känner jag mig lika glad åt hösten som jag brukar. Färgerna, lugnet och luftens klarhet ger på något sätt ny kraft! Dessutom är det lite skönt att ha trädgården helt för oss själva igen. I år har vi haft många besökare i olika sammanhang, vilket har varit fantastiskt roligt, men både vi och trädgården njuter nu av att få vara lite stökiga. Jag påbörjar ett projekt här, röjer lite i ett hörn där och avslutar inget. Ibland kan det var skönt att bara få göra så…

Annat var det med projekten i våras. Då var det bråttom!

Men trots tidspressen fick vi faktiskt i ordning en hel del. Nytt på Kryddterrassen och i Blomstergården och så var det alla idegranar från Plantinavia som planterades i Körsbärsträdgården. Plantorna har verkligen tagit sig fint och den lilla platsen för fågelbadet har gett planteringen ett välbehövligt centrum.

Det har också blivit en oerhört populär badplats. Här syns en nytvättad rödhake på väg upp ur vattnet.

Den har knappt hunnit torka sig ordentligt innan en blåmes bara måste i! Det behöver tydligen plaskas och skvättas rejält för att alla fjädrar ska bli riktigt rena för vi har fått fylla på vatten ofta…

Planteringen under vårt stora bigarråträd ser också bra ut och nu är också jorden full av vårlökar… SÅ spännande!

Hoppas att hösten är lika vacker i era trädgårdar där ute! /R

6 tankar på “Höst i trädgården!

  1. Hej! Jag har också köpt idegransplantor från Plantinavia, efter att ha läst om dem i ett av era tidigare inlägg. 30st av taxus baccata är planterade som små häckar på olika platser i vår trädgård, även några solitärer.
    Tidigare har vi en hel del hybrididegran Hillii, så nu är vi lite nervösa för härdigheten på den ”äkta” idegranen. Var det den sorten som ni också köpte? Måste också säga att er gång mellan idegranarna och bokhäcken ser fantastisk ut. Hälsningar Jörgen (un giardino in Svezia).

    • Hej Jörgen! Tack!
      Ja, det är Taxus baccata. Vi har ett gäng som överlevt vintrarna flera år här hos oss. Det kinkigaste verkar vara vårsolen, särskilt i etableringsskedet, så lite skuggigt är att föredra. Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s