Frukt- och bärterrassen

IMG_8822Vy från Frukt- och bärterrassen upp mot Rosenterrassen.

Funktion: Odla frukt och bär till att användas i köket

skålmbäruppifrån

Tema: Allt som planteras här skall helst ha antingen frukt eller bär!

bärtergenomcydonia

I den upphöjda bädden utmed muren mot Kryddterrassen har vi planterat lite mer exotiska buskar ooch träd, i hörnet står ett litet äkta kvittenträd, Cydonia oblonga.

mkuddaröst

vyåtnordostUpphöjda rabatten till vänster i bilden med mullbär, Morus nigra `Mulle´ i mitten, björnhallon och äkta kvitten.

björnbärsblom

Björnbär, sorten `Thornless Evergreen´ hyfsat spaljerat upp mot muren till Kryddterrassen

Tankar kring rummet: När man kliver ner på frukt- och bärterrassen går man från ”italiensk” solstekt elegans till frodig grönska. Här finns inte mycket pampiga blommor, men om man lyfter lite på grenar och blad finns fantastiska frukter och bär! Här finns också en gräsmatta som är insynsskyddad från nästan alla håll, perfekt att lägga sig och vila på en stund om man vill få vara lite för sig själv!

överträdäckhörn

vyöverbänkarna

Planteringarna här är främst till för odling och därför är de utformade för att vara så funktionella och lättskötta som möjligt. Formerna är kantiga och regelbundna vilket gör att de yviga buskarna dignande av bär kan hänga över planteringarnas kanter utan att det känns rörigt.

Inget skuggar så bra som fikonlöv.. 

4 tankar på “Frukt- och bärterrassen

  • Hej Anna! Tack!! Rödgrunda gör man för att putsen skall fästa bättre på muren, lite som grundfärg när man målar.. Det är någon typ av cementpulver med ett färgämne(så att det syns vad man gjort) som man blandar med vatten till en väldigt lös gegga. Hur man än gör är det kladdigt och bökigt att få på väggen, vi brukar använda en skurborste och ”borsta” på det.
   Hälsningar Rebecca

 1. Hej,

  Jättefint det som ni gör!!!

  Den ””björnbärmurr” ser fanatiskt ut. Få jag veta hur många plantor satt ni för att den ser ut tätt och fylld och hur mycket avstånd ungefär mellan dem buskar björnbärbuskar?

  Mvh
  Andre

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s