24 tankar på “Kontakta oss

 1. Hej Staffan o Rebecka! Kom in på er sida av en slump.. Men vad fint ni gör!!! Vilket jobb =)! Visste inte om ni var kvar här i halland, konstigt att vi inte stött på varandra.. Roligt o se att det byggs en så fin trädgård här i närheten! Hoppas allt e bra m er annars! Själv har jag inte alls kommit så långt m min egna trädgård, tyvärr! Skyller på mina två små barn, hahahaa! Ha d bäst! Kram Susanne (i Källsjö =))

 2. Hejsan Staffan och Rebecca!
  Jag satt och letade inspiration om köksträdgårdar på nätet och så dök ett foto på staffan upp…han känner jag igen!!! Vad roligt att ni fick köpa huset, det var ju supercharmigt. Sicket otroligt arbete ni gör! Jag är imponerad av vad ni hunnit göra på så kort tid. Gratulationer till ert bröllop, ni är för söta på kortet! Jag stannade kvar på vår gemensamma arbetsplats till i aug iår (7år) men arbetar nu som landskapsarkitekt och trivs jättebra! Verkligen kul att hitta er på nätet, jag har tänkt på er ibland och undrat vad ni kreativa och härliga männsikor har tagit er för:) Sköt om er. Kramar från Marie

 3. Hej Staffan och Rebecka! Gamla DaCapokollegor! Måste sälla mig till alla andäktiga beundrare, vilken sagolik trädgård ni har skapat!!! HELT otroligt vad ni har åstadkommit!! Jag blir både betagen och avundsjuk! 😉 När jag suttit och tittat ett par timmar nu (!) så känner jag att jag undrar var huset är! Man ser ett ”svinhus” men där bor ni väl inte? Man undrar vilket hus som har fått en så fin trädgård!… Lyckost det! 🙂 Ha det gott!! Hälsningar Moa.

  • Hej Moa! Vad kul att du hittade hit! Och ännu roligare att du gillade det du såg.. Vad gäller vårt hus håller vi på att fixa fasaden med målning och lite annat så vi har valt att vänta med att ha med det på bilderna. Som det är nu är trädgården mycket finare än huset… Hoppas allt är väl med dig!
   /Rebecca & Staffan

 4. Hej kusin Staffan och Rebecka
  Nu har jag drunknat i er underbara trädgård och njutit i … ja, en och en halv timme ungefär. Jag har bestämt mig för att inte ha dåligt samvete alls för det är väldigt inspirerande och bra för det egna skapandet att göra sånt man mår bra av. Vilken känsla ni har … i allt! Bilder, texter, idéer. Det är så häftigt och hoppfullt att ni följer era drömmar, gör det ni vill fullt ut på era egna villkor.
  Jag ska sprida den här sidan till alla jag känner. Har beställt morsdags-paketet till mig själv 🙂 Ha, ha. Så himla bra idé med en bok. Nappade särkilt på formuleringen ”… en gammal trädgård som inte känns hanterbar…” Ha, ha!!!
  Stor kram till er!!!
  Kusin Karin

 5. Så fint det är i er trädgård. Inspirerande att titta på bilderna. Jag har försökt tjuvkika lite på era avslut av gräsmatta/trädgårdsland. Snyggt med en stenkant och sedan natursten också! Det skall jag fundera lite över om jag kan omsätta hos mig.
  Än en gång – en fantastisk trädgård! Lycka till med fortsättningen

  Kram Gunilla N

 6. Underbart att se. Läste om detta på GP och kan bara konstatera att jag delar er filosofi, men har inte riktigt kunnat implemntera den fullt ut ännu i min egen trädgård 😉

  Ska följa eran blogg med spänning
  En fd dacapo-it
  Bela

 7. Hej ! Är så inspirerad av er så underbart vackra trädgård, om ni kommer att ha ngn typ av anläggningskurser är jag intresserad …

  • Tack!Härligt att kunna inspirera! Vi har funderingar på att ha kurser under nästa år om det hinns med… I så fall annonserar vi förstås på bloggen i god tid innan!
   Ha det gott! /Rebecca & Staffan

 8. Hej, Tack för igår, det var väldigt roligt att se eran trädgård. Hoppas att få se den lite längre fram på säsongen nästa år.
  Ha det gott
  Gitte

 9. Hej! Jag har läst om er anläggning av trädgården och ser att ni använt lecablock och betongblock. Vad jag dock saknar är info om hur det ser ut under jord, dvs hur djupt ner ni har lagt första raden stenar, och vilka lager av grus/jord ni har använt, om ni använt markduk mm. Är ni nere på frostfritt djup? Tänkte själv försöka åstadkomma något liknande men i mycket blygsammare skala. Dessutom behöver jag göra murar som är något svängda och försöker klura ut hur jag kan göra detta på bästa sätt. Tack för att ni delar med er av ert spännande projekt. Intressant och inspirerande läsning. 🙂

 10. Hej!
  Har tillbringat en god stund med att bara beundra och begapa er fantastiska skapelse. Jag skulle skatta mig lycklig om jag bara hade en pytteliten hörna av er trädgård. Ett enormt arbete, engagemang och kunskap som ligger bakom. Tänk att ha det som gemensamt intresse också!
  Även en väldigt fin och proffsig hemsida.
  Kram från Eva Törnqvist Nyman (f.d. Argumentare)

 11. Hejsan !
  Följer eran blogg sedan länge med stort intresse och beundran ! förstår inte hur ni orkar 🙂
  Jag ska anlägga grusgångar och vill göra som ni gjort i köksträdgården med samkross och dräneringsgrus…vilken dimension
  på kross och sand använde ni ? … har försökt och utröna detta själv men blir bara förvirrad 🙂
  Vänligen…Ulrika, Stockholm

 12. Hej! Jag undrar var er underbara trädgård finns?! Jag funderar på att åka förbi er i sommar på något öppet hus datum. Kommer från Stockholm. Mvh Sandra

 13. Hej!

  Full av beundran för Ert finfina trädgård! Själv har jag blivit med trädgård på Kinnekulle, zon 1. Jag undrar om ni kan tipsa mig om vinrankan som brett ut sig ordentligt mot söderväggen, samt skall persiko- och aprikosträden beskäras? Förra ägaren är död, därför dessa frågor till er.

  Lycka till med vårens arbete och stort tack för tipset om björnbären – busken täcker halva väggen!

  MVH/Lena Ro

  • Hej Lena!
   Låter härligt med en trädgård på Kinnekulle!
   Vad gäller beskärningsfrågorna… Vinrankor bör man ge sig på tidigare under vintern, i slutet av året. De blöder mycket och kan därför fara illa om du skulle klippa i dem nu. Under sommaren kan man utan problem ta bort sådant som blivit alltför vildvuxet. Olika vinrankor har olika krav, så det är lite svårt att ge några exakta tips till dig. Aprikos och persika beskärs efter att man skördat frukten. De ger frukt endast på fjolårsskotten, så det är viktigt att man vet vad man tar bort… Vårt bästa tips är att du skaffar dig en bra beskärningsbok (t ex ”Beskärningsboken” av Gustaf Alm och Klaus Vollbrecht. På ”odla.nu” brukar man också kunna hitta bra info om sådana här saker.
   Lycka till!
   /Staffan

 14. Hej har en kvittens träd som jag köpte på växtriket för 4 år sedan den blommade första och andra året men nu i 2 sommar har jag inte fått några blommor vad är det för fel .den mår jette fin och är ca 2 meter lång och bred
  Mvh Sami

  • Hej!
   Svårt att säga när man inte sett ditt träd på plats, men ibland har ju fruktträd uppehåll med sin blomning. Så länge det ser friskt ut i övrigt är det säkert ingen fara, det kommer nog igång igen. Vårt träd har visserligen blommat sedan vi planterade det för en fem- sex år sedan, men det är inte lika rikligt varje år.
   /Rebecca

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s