Körsbärsträdgården

grenaraccoladenarcibakg

Funktion: Vilsamma vandringar och picknickplatser i det gröna

vyvårkbmitt

Tema: Vår! Körsbärsblom och vårlökar

accoladeEtt av våra japanska körsbärsträd, `Accolade´, i full blom med en Thuja `Smaragd´ i bakgrunden. Andra blommande träd och buskar här är: Magnolior, häggmispel, blomsterkornell, olvon, gullregn och azaleor.

Inspiration: Arabiska miniatyrer med blommande paradisträdgårdar. Här sätts ofta blommande späda träd mot mörka formstarka cypresser,vilket ger en spännande kontrasteffekt.

trappenvårEn naturstenstrappa med stenar från trädgården finns i trädgårdsrummets mitt.

iniplundenvårDrivor av narcisser i gult och vitt sticker upp ur en matta av marktäckande perenner. De rödaktiga träden i bakgrunden är bergkörsbär, Prunus sargentii, vars bladutspring är kopparfärgat för att sedan övergå i grönt.

Tankar kring rummet: När man kliver in under det gigantiska bigaråträdets krona lämnar man grus och torrt solgass helt och hållet. På marken blir det gångar av gräs och planteringarna skall bestå av buskar och mindre träd med marktäckande perenner runt fötterna. På våren är det tänkt att markskiktet i dessa ”rabatter” förvandlas till blommande ängar av lökväxter.. Träden och buskarna består främst av olika prydnadskörsbär, magnolior och blomsterkorneller (ett annat minne från England). För att få den ”arabiska” kontrasten finns här också en del vintergrönt som idegran och lagerhägg och som ersättnig för cypresserna provar vi med Thuja `Smaragd´ som verkar hålla sin pelarform fint. Vi får väl se!

näranarcissoephorbiaNarcisser trängs med tuffa perenner! Jättedaggkåpa, trädgårdsvallmo, flocknäva och aklejor tar över när narcisserna blommat ut. Den limegröna bollen är gulltörel, Euphorbia polycroma.

accoladnarcisservyplund

vyåtrostobigträdI trädgårdens centrum står vårt gigantiska bigarråträd som fyller trädgården med vita blommor i maj.

camassiaBlommande camassia och kirgislök.

viburnumvyUnder försommaren blommar skogsolvonet Viburnum opulus `Roseum´ och massor av frösådda aklejor.

irisBlå strandiris ihop med jättedaggkåpa och strutbräken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s