Verandabygget fortsätter!

staketejklartMitt i allt trädgårdsstädande fortsätter vi även på vårt verandabygge! Efter en hel del funderande bestämde vi oss för att göra verandastaketet så här; en kraftig överliggare som fasades av något utmed kanterna och sedan smala spjälor som står i en ”ram” av lite bredare virke. Rambrädorna fräste vi en profil på medan spjälorna fick vara som de är.

näraräckeMålningen är inte riktigt färdig än, men en liten uppfattning kanske man ändå kan få. Samma färgsättning som på Växthuset, en bruten vit och detaljer i grågrönt.

vyöstÄNTLIGEN kan man fota den här vyn med en Veranda i bakgrunden!

stolarvyöstPå insidan låter vi det vara bara vitt, utan gröna detaljer, här blir ju så mycket annat pynt…

rosträdMen trots allt grejande vi har att göra inför helgen måste vi bara stanna upp och njuta då och då. Äppelträdgården är så drömmande romantisk just nu med sitt trassliga ängsgräs och doftande vildrosor. Vårt stora honungsrosträd är det självklara blickfånget och fyller rummet med honungsdoft och ett nästan öronbedövande dån av brummande insekter.

rosgrenLjuvliga blomstergirlanger…

väggejklarTillbaks till Verandan igen! Längst bort åt väster är det nästan en ständig blåst och när det regnar, regnar det inte uppifrån… Här behövs alltså en vägg som stoppar vind och regn men som ändå släpper in tillräckligt med ljus. Återigen blir gamla fönster lösningen! De skall sättas in i gluggarna när de blivit färdigmålade. Fortsättning följer! /R

P.S. Ni som besöker oss på söndag får se hur långt vi hunnit tills dess… Vi ses! D.S.

Annonser

6 thoughts on “Verandabygget fortsätter!

  1. Alltså, ni upphör aldrig att imponera – både med takten och smaken! Hur får ni tid? Önskar att jag kunde komma förbi i morgon, men jag är ändå glad för att vi som bor för långt bort får följa er här!
    Lycka till i morgon!
    Kram
    Elin

  2. Jag var en av alla dem som fick komma och se er fantastiskt fina trädgård idag. Det som slår mig är att den känns så hemtrevlig och idag var vi många som fick ”mingla runt” hemma hos er och insupa den ljuvliga atmosfär ni skapat. När jag läste skyltarna som återgav era trädgårdstankar slog det mig att det finns en slags bubblande entusiasm men jag hoppas att ni hämtar andan ibland och inte låter er stressas av de ytor ni har planer för framöver. Ni har åstadkommit långt mer än vad de flesta gör i ett helt trädgårdsliv. Så Tack för er gästfrihet, sköt om er och ha en fin sommar! / hälsar Monica

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s